Ελεάννα: “Θα ήθελα τη συμβουλή σας, γιατί το επόμενο στάδιο θα ήταν κάποιος ψυχοθεραπευτής…”

Καλησπέρα σας!

Θα ήθελα πολύ τη συμβουλή σας… γιατί νομίζω ότι το επόμενο στάδιο βοήθειας που θα μπορούσα να έχω θα ήταν κάποιος ψυχοθεραπευτής.

Είχα μια σχέση για πέντε χρόνια η οποία όδευε κανονικότατα προς το γάμο. Λίγους μήνες πριν προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, αποφασίσαμε από κοινού να χωρίσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι ήταν η καλύτερη λύση.

Από τότε έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος. Έχω προχωρήσει στη ζωή μου με έναν άνθρωπο πολύ πιο αληθινό που με εκτιμά και με σέβεται περισσότερο, έχω αλλάξει κατοικία, χώρο εργασίας, παρέες και με λίγα λόγια άλλαξα από επιλογή μου σχεδόν όλη μου τη ζωή γιατί ένιωθα ότι το είχα ανάγκη.

Και βέβαια δεν έχω ΚΑΜΙΑ επικοινωνία με το παρελθόν!!! Αλλά γιατί τον σκέφτομαι συνέχεια;

Όχι απαραίτητα με τις καλύτερες σκέψεις, αλλά 24 ώρες την ημέρα πάντα θα βρει κάποιο τρόπο να τρυπώσει μέσα στη σκέψη μου.

Από μία εκπομπή που θα δω και ξέρω ότι τη βλέπει κι αυτός, από το ποτό που θα παραγγείλει ο διπλανός μου γιατί ξέρω ότι το παρήγγελνε κι αυτός… Όλα πια τον θυμίζουν. Και δεν το θέλω.

Πέρασα πολύ άσχημα μαζί του. Είναι φυσιολογικό αυτό; Θα περάσει; Γιατί ειλικρινά πιστεύω πως έχω κάποιο πρόβλημα.

Ελεάννα

Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. AGAPHTH ELEANNA DEN XREIAZESAI KAPOION PSUXOLOGO SIGOURA…OSOS XRONOS OMWS K NA PERASEI PANTA THA TO SKEFTESAI OSES SXESEIS K NA KANEISK OXI MONO AUTON ALLA PX K TOUS EPOMENOUS POU THA ERTOUN EZHSES STIGMES KATASTASEIS MAZI TOU OPWS K TIS SUNHTHIES TOU PHRES PRAGMATA APO AUTON EITE THETIKA EITE ARNHTIKA EINAI LOGIKO…SOU AFISE APLA TO STIGMA TOU ETSI EINAI OI SXESEIS….

  2. Είναι φυσικό επακόλουθο μιας σχέσης 5 ετών. Ανεξάρτητα αν πέρασες καλά μαζί του η όχι ήταν κομμάτι της ζωής σου 5 χρόνια. Μην βασανίζεις τον εαυτό σου με τέτοιες σκέψεις, θα έρθει η ώρα που θα τον σκέπτεσαι ελάχιστα και θα δεις ότι ο χρόνος είναι μεγάλος θεραπευτής. Είναι προφανές ότι σου άφησε πληγές που δεν έχεις επουλώσει ακόμη. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ένας ψυχολόγος είναι απαραίτητα κακό ως εναλλακτική, ίσως μπορέσει να σου βγάλει αυτό που προσπάθησες να καταπνίξεις με την δραστική αλλαγή της ζωής σου. Ίσως ο τρόπος αυτός να μην ήταν ιδανικός ως λύση και απλά να κουκουλωσες το πρόβλημα!!!
    Για σκέψου το ξανά ήταν η καλύτερη λύση?

  3. Στην ιδια φαση περασαι και εγω. Χωρησα μετα απο 6 χρονια σχεσης, και ενα χρονο μετα βρηκα εναν ανθρωπο που με καλυπτει σε πολλα. Περασα ενα αρκετα μεγαλο διαστημα σκεφτομενη τον πρωην και δημιουργουσα κακο κλιμα στην σχεση μου. Ομως καλη μου ο πρωην ειναι πρωην. Αυτοι που μοιραζονται την καθημερινοτητα μας, την ζωη μας, τις στιγμες ειναι διπλα μας. Να σου σημειωσω οτι πηγα σε ψυχολογο αλλα αποφασησα να το παλεψω μονη μου. Κοιτα τον ευατο σου και να κοιτας μονο μπροστα. Η ζωη ειναι μπροστα μας.

  4. Aγαπητή Ελεάννα, Καταρχήν να σου στείλω ένα μεγάλο μπράβο για αυτό που έκανες. Θέλει δύναμη ψυχής και απίστευτο θάρρος. Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν το έχουν. Δεν έχεις ανάγκη από κανένα ψυχοθεραπευτή και αυτό όχι γιατί έχω κάποια προκατάληψη, απλά μέχρι τώρα τα έχεις καταφέρει θαυμάσια. Είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό να έχεις αναμνήσεις στο μυαλό σου, γιατί ήσασταν μαζί 5 χρόνια. Ο χρόνος βοηθός σπουδαίος για όλα. Οι σκέψεις και οι στιγμές που περάσαμε με όλους τους ανθρώπους γενικά και εκτός σχέσης πάντα θα υπάρχουν στο μυαλό μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό μου μας δίνει κουράγιο και ελπίδα είναι πως μετά από ένα διάστημα οι αναμνήσεις αυτές δεν μας προκαλούν πόνο, αλλά θα είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας που κάποτε το ζήσαμε έντονα. Δεν υπάρχει κανείς που να σε βοηθήσει να μην το σκέφτεσαι συνέχεια. ʼσε το χρόνο να κυλήσει, όλο αυτό αποτελεί φυσική διεργασία. ʼλλωστε άνθρωπος χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει. Να ξέρεις ότι το μυαλό τιθασεύεται και αυτό είναι στο χέρι σου και μόνο. Η αρχή έγινε και τα δύσκολα για σένα πέρασαν. Συνέχισε να βοηθάς τον εαυτό σου, όπως ήδη έχεις κάνει εδώ και τόσο καιρό. Η ζωή είναι ένας ποταμός που κυλάει προς το αύριο και δεν πρέπει να αναχαιτίζουμε τη ροή του. Να γιατί το αύριο πρέπει να’χει μεγαλύτερη σημασία από χθες. Μένω προσκολλημένος στο παρελθόν σημαίνει ότι αιχμαλωτίζομαι από τα πανύψηλα νεκρά φύκια που παραλύουν, σκοτώνουν το κουράγιο για την ζωή και με πνίγουν. ένα πράγμα να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου: Έκανα το σωστό και στο τέλος θα βγω νικητής-που ήδη έχει γίνει..Μην εγκαταλείπεις ποτέ!!..Όλα είναι στο μυαλό πόνος και γιατρειά..

  5. Μάλλον ο άνθρωπος που είσαι μαζί του τώρα απλά λειτουργεί ως παυσίπονο για σένα, δεν είσαι ερωτευμένη. Ίσως δεν έδωσες το χρόνο στον εαυτό σου να θρηνήσει για τη σχέση που τελείωσε.

  6. Καλα μιλαμε για πολυ σοβαρο προβλημα ! Δυσκολα αντιμετωπίζετε !

  7. Nα πας κορίτσι μου, να πας χωρίς φόβο, ενδιασμους και προκαταλήψεις σ εναν θεραπευτη, μονο και μόνο για να προχωρησεις τα θεματα σου και τη ζωη σου, με τον πιο σωστό και ριζικό τροπο που θα μπορυσες να κανεις ποτε. Με τον τροπο που κανεις φιλος, κανενα εραστης και καμμια οικογενεια δεν δυναται να σου δωσει. Η ψυχοθεραπεια ειναι ευλογια και στην εποχη μας μπορουμε να την εχουμε, χωρις τις προκαταληψεις, ότι για να φθασουμε ως εκει πρεπει να ειμαστε …. “για δεσιμο”. να πας και μακαρι όλοι να περνουσαν απο “το ντιβανι”. Θα γινομασταν άνθρωποι καθαροί και ενλήλικες, έτοιμοι να ξεπερασουμε τα θεματα που ΟΛΟΙ κουβαλαμε… Ηταν το πιο σωστο πραγμα που εκανα στη ζωη μου, και γι΄αυτο τη χωριζω πλεον στο “πριν” και το “μετα”. Μακαρι να το ειχα κανει νωρίτερα, όλοκληρη η ζωη μου θα ήταν αποσταγμα σοφίας και ωριμότητας! Να πας!

  8. Aγαπητή Ελεάννα, Καταρχήν να σου στείλω ένα μεγάλο μπράβο για αυτό που έκανες. Θέλει δύναμη ψυχής και απίστευτο θάρρος. Οι περισσότεροι δυστυχώς δεν το έχουν. Δεν έχεις ανάγκη από κανένα ψυχοθεραπευτή και αυτό όχι γιατί έχω κάποια προκατάληψη, απλά μέχρι τώρα τα έχεις καταφέρει θαυμάσια. Είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό να έχεις αναμνήσεις στο μυαλό σου, γιατί ήσασταν μαζί 5 χρόνια. Ο χρόνος βοηθός σπουδαίος για όλα. Οι σκέψεις και οι στιγμές που περάσαμε με όλους τους ανθρώπους γενικά και εκτός σχέσης πάντα θα υπάρχουν στο μυαλό μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό μου μας δίνει κουράγιο και ελπίδα είναι πως μετά από ένα διάστημα οι αναμνήσεις αυτές δεν μας προκαλούν πόνο, αλλά θα είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας που κάποτε το ζήσαμε έντονα. Δεν υπάρχει κανείς που να σε βοηθήσει να μην το σκέφτεσαι συνέχεια. ʼσε το χρόνο να κυλήσει, όλο αυτό αποτελεί φυσική διεργασία. ʼλλωστε άνθρωπος χωρίς παρελθόν δεν υπάρχει. Να ξέρεις ότι το μυαλό τιθασεύεται και αυτό είναι στο χέρι σου και μόνο. Η αρχή έγινε και τα δύσκολα για σένα πέρασαν. Συνέχισε να βοηθάς τον εαυτό σου, όπως ήδη έχεις κάνει εδώ και τόσο καιρό. Η ζωή είναι ένας ποταμός που κυλάει προς το αύριο και δεν πρέπει να αναχαιτίζουμε τη ροή του. Να γιατί το αύριο πρέπει να’χει μεγαλύτερη σημασία από χθες. Μένω προσκολλημένος στο παρελθόν σημαίνει ότι αιχμαλωτίζομαι από τα πανύψηλα νεκρά φύκια που παραλύουν, σκοτώνουν το κουράγιο για την ζωή και με πνίγουν. ένα πράγμα να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου: Έκανα το σωστό και στο τέλος θα βγω νικητής-που ήδη έχει γίνει..Μην εγκαταλείπεις ποτέ!!..Όλα είναι στο μυαλό πόνος και γιατρειά..

  9. εγω θα προτεινα να πας εαν σου ειναι δυσκολο.αλλα αφου λες πως εχεις αλλαξει την ζωη σου κ χεις προχωρησει παρακατω δεν νομιζω να τον χρειαζεσαι τον ειδικο.ειναι λογικο να τον σκεφτεσαι καθε μερα κ ωρα γιατι αυτο σημαινει οτι κατι ενιωθες για εκεινον ειναι και τα χρονια που ησασταν μαζι…μπορει να συνεχιζεις να τον σκεφτεσαι το ιδιο εντονα για πολυ καιρο ακομα δεν τα προγραμματιζουμε αυτα

  10. kai vevaia den xriazesai ti voitheia giatrou!!gia ske4ou perases mazi tou toso kairo tosa xronia!logiko einai na exeis sindesei ta panta m avton!kai bravo pou eixes ti thelisi kai den emines se mia xameni sxesi kai 3ekinises ti zwi sou apo tin arxi!!an eisai evtixismeni me to sintrofo sou twra mine kai zise evxaristes stigmes mazi tou kai tha deis pws me to xrono ola tha 3exastoun!!!!!! 🙂

  11. Η ΠΛΗΓΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΕΙΣ…ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ,ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΠΙΣΩ…ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΠΟΛΕΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 5 ΜΗΝΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΖΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΤΙΜΑΕΙ…ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΓΙ’ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΟΣΑ ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ, ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ…ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ…ΚΑΛΑ ΠΑΣ…ΣΥΝΕΧΙΣΕ…ΜΠΟΡΕΙΣ…ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…

  12. Αγαπητή Ελεάννα, από αυτό που γράφεις μια δική μου ερμηνεία είναι η εξής. Μπορεί να σου βγάζει κάποιο νόημα και να έχει στοιχεία αλήθειας, μπορεί και όχι, αυτό μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις, αλλά πραγματικά ακούγεσαι και σοβαρός και ικανότατος άνθρωπος και υπεύθυνος οπότε θεωρώ ότι οφείλω να σου πω τη σκέψη μου. Είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο και συνάμα πολύ -πολύ ανθρώπινο όταν περνάμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και αποφασίζουμε να “βγούμε” απ’αυτές ή να τις ξεπεράσουμε, αν θέλουμε να το κάνουμε σοβαρά (πράγμα το οποίο φαίνεται πως έκανες εσύ με όλες σου τις δυνάμεις) να σφίγγουμε τον εαυτό μας, να μαζεύουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις και αντοχές και ν απαλεύουμε με όλη μας τη δύναμη να βγούμε από αυτό που μας βούλιαζε στον πάτο. ʼλλωστε 5 χρόνια και αποφάσεις ζωής δεν είναι μικρό πράγμα. είναι ακριβώς όπως το είπες. άλλαξες συνειδητά όλη σου τη ζωή!! Πόση ψυχική δύναμη και αντοχή και επιμονή και κουράγιο θέλει αυτό! Μετά από ένα χρόνο λοιπόν και με την παρουσία ένός άλλου ανηθρώπου στη ζωή σου, είναι πολύ πιθανό όλο αυτό το εσωτερικό σφίξιμο των δυνάμεων και της αντοχής σου να αρχίζει να χαλαρώνει σιγά σιγά. Κι αυτό πρέπει να συμβεί. Αν έμενες σφιγμένη για πάντα τελικά θα γινόσουν δυστυχισμένος άνθρωπος. Για μενα όλο αυτό που περιγράφεις είναι πιθανότατα συναισθήματα και βιώματα που δεν άφησες τον εαυτό σου να πεξεργαστεί όλο αυτό το διάστημα, πολύ απλά γιατί έπρεπε πρώτα να “φτάσεις”να νιώθεις έστω ότι κάπου, κάπως πατάς στην καινούργια σου ζωή. Ανοίγουμε και χαλαρώνουμε όατν αρχίζουμε να νιώθουμε ασφαλείς. Κι αν όντως συμβαίνει έτσι είναι δείγμα ότι η καινούργια σου ζωή λειτουργεί θετικά για σενα. Μοιάζεις έξυπνος άνθρωπος και ιδιαίτερα ικανός -το ξανατονίζω αυτό-για να σου πω απλώς ότι ήδη έχεις κάνει πολλά κατορθώματα, κι αυτό που συμβαίνει τώρα κατ εμε δεν είναι κάτι που πρέπει να σε τρομάζει, είναι απλώς μια ακόμα φάση πριν την τελειωτική χαλάρωση και την ανακούφιση από όλο εκείνο που πέρασες. Είναι συναισθήματα και σκέψεις που απλά πρέπει να επεξεργαστείς και να τακτοποιήσεις για να μη μένουν σκιές του παρελθόντος, είναι απώλειες που ίσως δε “θρηνήθηκαν”. πέρα από τον πρώην είναι ένας ολόκληρος κόσμος που άλλαξε. Οι κοσμογονίες παρότι κουβαλούν μέσα στους ελπίδα και αναγέννηση δεν είναι ποτέ ανώδυνες. Κρύβουν μεγάλη οδύνη γιατί ό,τι κι αν ήταν το παλιό είναι έν ακομμάτι δικό μας που πεθαίνει. Μας αξίζει να το αποχαιρετίσουμε αληθινά. ούτε να το θαψουμε και να μας βασανίζει ανείπωτο και αδιόρατο ούτε να το απορρίψουμε καν. Απλά, ήρεμα να το τακτοποιήσουμε. Εδώ έκανες το δύσκολο, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να το κάνεις κι αυτό. Αν νομίζεις ότι μπορείς να μιλάς με το σύντροφό σου να το μοιράζεσαι. Αν πάλι νιώθεις κουρασμένη και χαμένη να το κάνεις μόνη, όλη αυτή την επεξεργασία, ναι γιατί όχι ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να σ εβοηθήσει. Θα σου πρότεινα όμως, επειδή το ξέρω το επάγγελμα, να είσαι πολύ σαφής και πολύ συγκεκριμένη και να κρατήσεις μια τέτοια εξωτερική βοήθεια σε απλά επίπεδα κάποις υπόδειξης ή κάποια υπόθεσης από μέρους τους. μην ξανοιχτείς σ εμακροχρόνιες καταστάσεις. Φαίνεται αρκετά ισορροπημένος ο τρόπος που σκέφτεσαι και λειτουργείς και πιστεύω ότι δε τους χρειάζεσαι παρα΄α μόνο ίσως για την υπόδειξη κάποια κατεύθυνσης και ερμηνείας. Αυτοί έχουν συχνά την τάση να ξανοίγονται και δε λέει να ξοδεύεσαι τέτοιες εποχές. ούτε υλικά ούτε ψυχικά. Κανείς δεν ξέρει τον εαυτό σου καλύτερα από σενα και πάρε το χρόνο σου. απλά να νιώσεις, να κλάψεις, να κλείσεις, να σκεφτείς το χτες και το αύριο. άφοβα.. και το σήμερα.. να υπολογίζεις πόσα είναι αυτά που έχεις καταφέρει στο σήμερα… Ελπίζω να έχουν κάποιο νόημα … σου εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια Α1 και να θυμάσαι.. οι πρώην γίνονται πρώην γι ακάποιους λόγους!!!

  13. Γεια σου :))
    ” Από τότε έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος. Έχω προχωρήσει στη ζωή μου με έναν άνθρωπο πολύ πιο αληθινό που με εκτιμά και με σέβεται περισσότερο, έχω αλλάξει κατοικία, χώρο εργασίας, παρέες και με λίγα λόγια άλλαξα από επιλογή μου σχεδόν όλη μου τη ζωή γιατί ένιωθα ότι το είχα ανάγκη. ” Μπραβο σου που ειχες το κουραγιο και αλλαξεις τη ζωη σου!! Μπορεις να μετακομισεις να αλλαξεις δουλεια και περιβαλλον,ομως το παρελθον δεν μπορεις να σβησεις μαζι με τις αναμνησεις σου !!! Απορω πως μπηκες σε καινουργια σχεση αμα σε επηρεαζει τοσο πολυ η προηγουμενη; Αναμνησεις και αισθηματα παντα θε εχεις σχετικα με το παρελθον, το θεμα ειναι πως θα τα διαχειριστεις μεσα σου αυτα. Τον θελεις για αυτο τον σκεφτεσαι συνεχεια, μηπως δεν θα ητανε καλυτερο αμα θα τον εψαχνες παλι; Αμα δεν γινεται πανε σε κανενα ψυχοθεραπευτη για να σε βοηθησει!!! Καλη δυναμη!!!

  14. Αγαπητή Ελεάννα, σκέφτηκες ποτέ ότι ο λόγος που τον σκέφτεσαι ακόμα είναι γιατί υπάρχουν εκρεμμότητες μεταξύ σας. Μήπως δεν έχεις εκφράσει απέναντι του κάποια συναισθήματα, προβληματισμούς, ερωτήματα που δεν μπόρέσατε ποτέ να τα πείτε. θα σου πώ εγώ την δική μου παρόμοια ιστορία. Ημουν μαζί του 4 χρόνια. Και αποφάσισαμε να χωρίσουμε. Η σχέση μας κόλαση και παράδεισος μαζί. Εγώ σιγα σιγά κατάφερα σταθηκά στα πόδια μου, γνώρισα τον τωρινό μου άνδρα παντρεύτηκα. Αλλά παρόλο που είχε περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος εγώ τον σκεφτόμουνα. Έψαχνα τρόπο να μαθαίνω νέα του. Και μάθαινα. Μέχρι που ο ίδιος επικοινώνησε μαζί μου. Για να τον βοηθήσω σε κάτι. Να πω την αλήθεια. Βασανίστηκα για να του πώ όχι. Ξάπλωσα το βράδυ και είχα πάρει την απόφαση να τον βοηθήσω. Αλλα το πρωί μόλις είδα τα παιδιά μου και τον άνδρα μου αποφάσισα πως έπρεπε να του αρνηθώ. Γιατί αν έλεγα ναι ίσως να ξανάπεφτα σε εκείνον. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα όλα όσα κρατούσα ενάμιση χρόνο μέσα μου. Το ίδιο και εκείνος. Του ζήτησα να με προστατέψει με τον να μην ξαναεπικοινωνήσει μαζί μου. Και η δική του απάντηση προχώρα με την ζωή σου λες και εγώ δεν έχω υπάρξει ποτέ μέσα σε αυτήν. Πράγματι δύο μήνες πλέον μετά από αυτο το ξεκαθάρισμα έχει φύγει από την ζωή μου οριστικά. Δεν τον σκέφτομαι, ζω την αγάπη και την καθημερινότητα με την οικογένεια μου. Βεβαίως και κάποιες στιγμές αναρωτιέμαι αν έπραξα καλά. Αλλά προχθές διαβάζοντας την ιστορία σου θυμίθηκα όσα πέρασα εκείνες τις μέρες του ξεκαθαρίσματος. Έμαθα ότι είμαι έγκυος και προχωρώ την ζωή μου όπως μου είπε. Δεν ξέρω αν μέσα από αυτήν την εμπειρία μου σε βοηθήσει σε κάτι αλλά σκέψου το. μήπως είναι αυτό!!!

  15. ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ , ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ –ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ —ΣΕ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ —ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ???? ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ….ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ —ΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ —-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Η Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ —-ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΓΕΝΙΚΑ —

  16. εχω ξεσκονισει τους ψυχοθεραπευτες και σου εγγυομαι οτι ναι κανουν δουλεια ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΙΘΕΣΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΙΘΕΙΣ!!!!! δεν αξιζει αν δεν ειναι το αλλο σου μισο και αξιος αγαπης και εμπιστοσυνης…. θα περασει οσα χρονια κι αν περασουν θα περασει!!!! στο λεω απο δικη μου πειρα… απλως θες χρονο να προσαρμοστεις στη ζωη σου τωρα…και να θυμασαι…αν δεν ησουν ετοιμη ΔΕΝ θα εκανες ΑΛΛΑΓΕΣ!!! καλη τυχη

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More