TLife | The female side of life

Θαλασσινά με σπαράγγια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφροδισιακή γεύση με λαχταριστά σπαράγγια και λεμόνι. Ένα καλοκαιρινό πιάτο με μόλις 190 θερμίδες.

Εύκολη 15 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 350 γρ όστρακα καθαρισμένα (γυαλιστερές ή άλλα)
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 500 γρ σπαράγγια
  • 1 μέτρι κρεμμύδι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Φρέσκο τριμμένο βασιλικό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξέπλυνε τα όστρακα και στέγνωσε τα καλά

  • 2

    Με κοφτερό μαχαίρι κράτα τη φλούδα του λεμονιού σε λεπτές λωρίδες αφαιρώντας όσο γίνεται από το λευκό μέρος

  • 3

    Ζέστανε 1 κ.σ λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα σπαράγγια και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε από τη φωτιά

  • 4

    Ανακάτεψε τη φλούδα πορτοκαλιού, τον βασιλικό και το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι

  • 5

    Μόλις ζεσταθεί, αφαίρεσε την φλούδα και τον βασιλικό

  • 6

    Ψήσε τα όστρακα για 3-5 λεπτά γυρίζοντάς και από τις δύο πλευρές. Στίψε μέσα χυμό λεμονιού

  • 7

    Βάλε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και σέρβιρε με τα όστρακα από πάνω και φρέσκο βασιλικο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...