TLife | The female side of life

Couscous με αμύγδαλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι πολύ εύκολο να το ετοιμάσεις και σε αντίθεση με τα άλλα ζυμαρικά ή το ρύζι είναι πιο ελαφρύ. Η παρακάτω συνταγή συνοδεύεται από καβουρδισμένα αμύγδαλα και φρέσκο κόλιαντρο.

Εύκολη 20 Λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 260 γρ κους κους
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • Ελαιόλαδο (περίπου 30ml)
  • 1 ματσάκι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 55 γρ καθαρισμένο αμύγδαλο, καβουρδισμένο
  • 80 γρ σταφίδες
  • Κάρυ
  • Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε το κους κους σε ένα μπολ

  • 2

    Ανακάτεψε το ζωμό κότας με το κάρυ, το λάδι, τις σταφίδες. Αλατοπιπέρωσε

  • 3

    Βάλε το μείγμα σε μια κατσαρόλα να βράσει

  • 4

    Ρίξε το καυτό μείγμα πάνω στο κους κους, σκέπασε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και άφησε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά

  • 5

    Ανακάτεψε ελαφρά το κους κους με ένα πηρούνι να αφρατέψει και σέρβιρε με φρέσκο κόλιαντρο και αμύγδαλα

  • Μπορείς να ψιλοκόψεις και ντομάτα ή άλλα φρέσκα λαχανικά και να τα βάλεις ωμά στο κους κους για περισσότερη γεύση!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...