TLife | The female side of life

Φάβα με καλαμαράκια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια ελληνική συνταγή με βάση τα θαλασσινά και τα νησιώτικα στοιχεία. Θα γίνει το αγαπημένο σου κυριακάτικο γεύμα.
Θερμίδες: 214/μερίδα

Εύκολη 90 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3/4 φλιτζανιού φάβα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 340γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 3/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κ. σούπας λεμόνι
  • 2 κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ξέπλυνε τη φάβα.

  • 2

    Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

  • 3

    Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να μαλακώσει.

  • 4

    Ρίξε τη φάβα και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.

  • 5

    Μείωσε τη θερμοκρασία , κάλυψέ το και άφησέ το να σιγοβράσει για 1 ώρα(μέχρι να λιώσει η φάβα).

  • 6

    Αν χρειαστεί πρόσθεσε νερό.

  • 7

    Ανακάτευε συχνά.

  • 8

    Κόψε τα καλαμαράκια και περίχυσε με 1/2 κ. γλυκού λάδι, 1/2 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.

  • 9

    Άφησέ τα στην άκρη.

  • 10

    Μετέφερε τη φάβα σε ένα μίξερ.

  • 11

    Πρόσθεσε 1 1/2 κ. γλυκού λάδι, το χυμό λεμονιού και 1/4 κ. γλυκού αλάτι.

  • 12

    Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί πουρές.

  • 13

    Σέρβιρέ τον σε μια πιατέλα.

  • 14

    Προθέρμανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.

  • 15

    Πέρασε τα καλαμαράκια σε καλαμάκια και ψήσε τα για 4 λεπτά.

  • 16

    Γύρνα τα ώστε να ψηθούν και οι δύο πλευρές.

  • 17

    Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και τα καλαμάκια.

  • 18

    Τοποθέτησέ τα πάνω από τη φάβα μαζί με 1 κ. σούπας λάδι, πιπέρι και μαϊντανό.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...