TLife | The female side of life

Σαλάτα αμβροσία με εσπεριδοειδή

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η... light εκδοχή μιας σαλάτας-αμβροσία χωρίς μαγιονέζα αλλά με πολλά αρώματα και το μοναδικό συνδυασμό πράσινων λαχανικών και εσπεριδοειδών!
Θερμίδες: 110

Εύκολη 15 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • μισό φλιτζ.καρύδα τρίμμα
  • 2 φλιτζ. ανάμικτα εσπεριδοειδή σε κομμάτια (πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέηπφρουτ)
  • 1 λάιμ
  • Το χυμό μισού πορτοκαλιού
  • 1/4 κ.γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ.γλυκού πιπέρι
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμ. ανάμικτα πράσινα λαχανικά για σαλάτα (σπανάκια, μαρούλια, ρόκα κλπ)


Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ψήσε την καρύδα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Η καρύδα καίγεται εύκολα γι' αυτό στα 2 λεπτά έλεγξε το φούρνο.

  • 2

    Ξύσε τη φλούδα του λάιμ (χρειάζεσαι μισό κουταλάκι ξύσμα) και στύψ' το κρατώντας 2 κ.σούπας από το χυμό του.

  • 3

    Βάλε σε σαλατιέρα το χυμό του λάιμ και του πορτοκαλιού και ανακάτεψέ τα με το αλάτι και το πιπέρι.

  • 4

    Ρίξε λίγο λίγο το λάδι ανακατεύοντας καλά.

  • 5

    Ρίξε τα σαλατικά και ανακάτεψε να πάει παντού το dressing.

  • 6

    Πασπάλισε με την καρύδα και πρόσθεσε τα εσπεριδοειδή.

  • Για να κάνεις τη σαλάτα σου ακόμη πιο περιεκτική και... γιορτινή πρόσθεσε και λίγο ρόδι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...