Σαλάτα κηπουρού με ζυμαρικά

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μέχρι τώρα ήξερες ότι η σαλάτα κηπουρού είναι μια… παχυντική σαλάτα με μπόλικη μαγιονέζα και συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια! Τώρα με αυτή τη συνταγή, ήρθε η ώρα να απολαύσεις μια light σαλάτα με λαχανικά και ζυμαρικά!
98 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 2 2/3 φλιτζ. ζυμαρικά ολικής άλεσης (βίδες, φιογκάκια ή κάποιο άλλο)
  • 2/3 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι 0%
  • 1/3 φλιτζ. μαγιονέζα light
  • 2 κ.σούπας άπαχο γάλα
  • 1,5 κ. σούπας τριμμένο γλυκάνισο
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμόνιού
  • 1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένο αγγούρι
  • 1,5 φλιτζ. κομμένα στη μέση ντοματάκια
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/3 φλιτζ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • μισό κουταλάκι πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στράγγισε και ξέπλυνε με κρύο νερό. Ξαναστράγγισε τα ζυμαρικά καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το γάλα, το γλυκάνισο, το μαϊντανό, το ξύσμα, το χυμό και το πιπέρι.
  • Ρίξε τα ζυμαρικά, το αγγούρι, τις ντομάτες, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι.
  • Ανακάτεψε απαλά.
  • Σκέπασε το μπολ και βάλ’ το στο ψυγείο για 3 με 6 ώρες πριν σερβίρεις.
  • Λίγο πριν σερβίρεις, ρίξε τις ελιές και ανακάτεψε.

Tip


Read More

And More