TLife | The female side of life

Μπακαλιάρος με ελαφριά, κόκκινη σος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχη συνταγή μπακαλιάρου με σάλτσα από ντομάτα και light κρέμα γάλακτος.
Θερμίδες: 227

Μέτρια 25 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 750 γραμμ. μπακαλιάρος κομμένος σε 4 φιλέτα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 3/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πασπάλισε το μπακαλιάρο με 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι .

  • 2

    Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 3

    Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

  • 4

    Πρόσθεσε το κρασί, τις ντομάτες και το ψάρι στο τηγάνι και άφησε το να σιγοβράσει.

  • 5

    Σκέπασε το και άφησε το να ψηθεί και μέσα, από 4 έως 6 λεπτά.

  • 6

    Όταν γίνει βάλε το ψάρι σε ένα μεγάλο πιάτο για να το κρατήσει ζεστό .

  • 7

    Ανακάτεψε την κρέμα και το κορνφλάουερ σε ένα μικρό μπολ.

  • 8

    Πρόσθεσε την στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

  • 9

    Μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

  • 10

    Μοίρασε σε 4 μεγάλα πιάτα το ψάρι με τη σάλτσα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...