TLife | The female side of life

Γεμιστά μανιτάρια Portobello

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια Portobello με διάφορα λαχανικά και σπανάκι! Αυτή η συνταγή θα σε συναρπάσει...
θερμίδες: 240

Εύκολη 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 6 μανιτάρια Portobello
  • 4 κουτ . ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε λεπτές φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 450 γραμμ. φρέσκο ​​σπανάκι baby
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι πληγούρι
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C.

  • 2

    Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.

  • 3

    Ψέκασε την επιφάνεια των μανιταριών με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.

  • 4

    Βάλε τα μανιτάρια προς τα κάτω στο ταψί.

  • 5

    Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.

  • 6

    Γύρισε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά.

  • 7

    Παράλληλα, ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 8

    Πρόσθεσε τα πράσα, το σκόρδο, το θυμάρι και σόταρε τα 4 λεπτά.

  • 9

    Πρόσθεσε 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι και μαγείρεψε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

  • 10

    Γέμισε τα μανιτάρια με το μείγμα από σπανάκι, πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά προς τα κάτω με το κουτάλι.

  • 11

    Ψήσε για 25 λεπτά.

  • 12

    Μαγείρεψε το πληγούρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

  • 13

    Στράγγιξε και βάλ' το σε ένα μεγάλο μπολ.

  • 14

    Ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

  • 15

    Σέρβιρε τα μανιτάρια με μία κουταλιά πληγούρι (1/2 φλιτζάνι) πάνω από κάθε μανιτάρι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...