TLife | The female side of life

Πουτίγκα λεμόνι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γευστική ελαφριά πουτίγκα με λεμόνι που θα βασανίσει γλυκά τον ουρανίσκο σου!
θερμίδες: 185

Μέτρια 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/3 κούπας για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.

  • 2

    Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής 8 φορμάκια για κέικ και τοποθέτησέ τα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Βράσε σε μια κατσαρόλα νερό.

  • 3

    Ανακάτεψε 3/4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ.

  • 4

    Κάνε μια λακούβα στο κέντρο τους.

  • 5

    Ρίξε στη λακούβα το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν.

  • 6

    Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

  • 7

    Σταδιακά πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να σφίξουν.

  • 8

    Ρίξε τα ασπράδια μέσα στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά.

  • 9

    Χώρισε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια και βάλτα στο ταψί.

  • 10

    Βάλε το ταψί στο φούρνο και προσεκτικά χύσε αρκετό βρασμένο νερό να φτάσει σχεδόν στη μέση τα φορμάκια.

  • 11

    Ψήσε τα κεκάκια μέχρι να ροδίσουν και να μπορούν να βγουν από τα φορμάκια, περίπου 25 - 30 λεπτά.

  • 12

    Άσε τα φορμάκια να κρυώσουν για 15 λεπτά.

  • 13

    Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και σέρβιρε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...