TLife | The female side of life

Αγκινάρες γεμιστές με μανιτάρια και ντομάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν λατρεύεις τις αγκινάρες αυτή είναι μια συνταγή για να τις απολαύσεις διαφορετικα, εκτός από α λα πολίτα. Με φρέσκα μανιτάρια και ντομάτα θα γίνει το αγαπημένο σου ελαφρύ πιάτο!

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 8 μεγάλες αγκινάρες
  • 200 γρ μανιτάρια φρέσκα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 120 γρ παρμεζάνα
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 20 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • Μερικά φυλλαράκια βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τις αγκινάρες, αφαίρεσε όλα τα πράσινα φύλλα και κράτησε τις καρδιές

  • 2

    Κόψε τις αγκινάρες στα δύο και βάλε σε κατσαρόλα με βραστό νερό να μαλακώσουν ελαφρά – 10 λεπτά περίπου

  • 3

    Άπλωσε τις αγκινάρες σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος ελαφρά λαδωμένο

  • 4

    Ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα και τα μανιτάρια και γέμισε με αυτό το μείγμα τις αγκινάρες

  • 5

    Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε με την τριμμένη φρυγανιά και περίχυσε με ελαιόλαδο

  • 6

    Βάλε τις αγκινάρες σου στο φούρνο να ροδίσουν

  • 7

    Κλείσε το φούρνο και πασπάλισε τις αγκινάρες με την παρμεζάνα. Άφησε για λίγο στον φούρνο να λιώσει το τυρί και σέρβιρε

  • Αν δεν τα καταφέρνεις με το καθάρισμα, δοκίμασε έτοιμες καθαρισμένες αγκινάρες

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...