TLife | The female side of life

Μύδια αχνιστά με μέλι και μπύρα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αχνιστά μύδια με βουτυρένιες μπαγκέτες, ένα ορεκτικό που μυρίζει θάλασσα και μυρωδικά, ο καλύτερος τρόπος για ένα τραπέζι πολλά υποσχόμενο και light!
199 θερμίδες

Εύκολη 25 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο αλεσμένο
  • 1 μπουκάλι μπύρα
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • Για τις μπαγκέτες
  • 1 μεγάλη μπαγκέτα τσιαπάτα
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (κόλιανδρο, βασιλικό, θυμάρι και ρίγανη )
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε τα μύδια σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.

  • 2

    Τρίψε τις εξωτερικές πλευρές των μυδιών και αφαίρεσε τυχόν φύκια ή ό,τι άλλο έχει κολλήσει στην επιφάνειά τους.

  • 3

    Πέταξε όσα μύδια είναι ανοιχτά.

  • 4

    Άφησέ τα στο παγωμένο νερό όσο συνεχίζεις τη συνταγή.

  • 5

    Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.

  • 6

    Μόλις ζεσταθούν, πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

  • 7

    Ανακάτεψε και μαγείρεψε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

  • 8

    Πρόσθεσε τη μπύρα και το μέλι και ανακάτεψε τα.

  • 9

    Ρίξε και τα μύδια και ανακάτεψε.

  • 10

    Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι τα μύδια να ανοίξουν και η μπύρα να πάρει βράση, περίπου δηλαδή 5 έως 6 λεπτά.

  • 11

    Ρίξε το μπέικον και τον κόλιανδρο και ανακάτεψε τα μύδια καλά, ώστε ο ζωμός να μπει και στο εσωτερικού από το κέλυφος.

  • 12

    Σέρβιρε αμέσως με τις μπαγκέτες.

  • 13

    Πώς θα φτιάξεις τις μπαγκέτες

  • 14

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 C.

  • 15

    Άλειψε το μαλακωμένο βούτυρο στις μπαγκέτες.

  • 16

    Ρίξε από πάνω διάφορα μυρωδικά.

  • 17

    Ψήσε τις μπαγκέτες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν σαν ψωμί του τοστ, περίπου 10 λεπτά δηλαδή.

  • 18

    Αφαίρεσε από το φούρνο και πασπάλισε με το αλάτι.

  • 19

    Σέρβιρε με τα μύδια.

  • Επειδή τα μύδια ως θαλασσινά είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία, κράτησέ τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις και βγάλ' τα όταν είναι η ώρα να τα ετοιμάσεις!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...