TLife | The female side of life

Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυτή η σαλάτα έχει τα πάντα! Από σπανάκι μέχρι ελιές και αγκινάρα και θα γεμίσει το πιάτο σου ωφέλιμα συστατικά και ενέργεια!
338 θερμίδες/μερίδα

Εύκολη 30 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ωμό κριθαράκι
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο και πλυμένο σπανάκι baby
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βάζο καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, αστράγγιστες
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί φέτα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Μαγειρεύεις το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς αλάτι.

  • 2

    Στραγγίζεις και το ξεπλένεις με κρύο νερό.

  • 3

    Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το κριθαράκι με το σπανάκι, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το κρεμμύδι και το αλάτι.

  • 4

    Στραγγίζεις τις αγκινάρες, κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους.

  • 5

    Κόβεις τις αγκινάρες σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνεις μαζί με το ζουμί τους και μισό φλιτζάνι φέτα στο κριθαράκι, ανακατεύοντας απαλά.

  • 6

    Προσθέτεις την υπόλοιπη φέτα ως γαρνιτούρα σε κάθε πιάτο.

  • Εάν δεν σου αρέσει η λιαστή ντομάτα, μπορείς άνετα να την αντικαταστήσεις με τοματίνια cherry κερδίζοντας έτσι σε θερμίδες!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...