TLife | The female side of life

Ριζότο με ροδοπέταλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κάθε τι το... επίσημο και το ρομαντικό το ραίνεις με ροδοπέταλα! Τι λες να κάνεις το ίδιο και στο πιάτο σου; Ένα πιάτο με βελούδινη γεύση και απαλές ισορροπίες αρωμάτων και γεύσεων. Ιδανικό πρώτο πιάτο για μια ρομαντική βραδιά.

Εύκολη 50 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 6 κόκκινα τριαντάφυλλα
  • 450γρ. ρύζι
  • 2 κύβως λαχανικών
  • 1 λίτρο νερό ζεστό
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Το ξύσμα από ένα λεμόνι (σε λεπτές σερπαντίνες)
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σόταρε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τη 1 1/2 κ.σ. βούτυρο. Πρόσθεσε το ρύζι και καβούρδισε το για μερικά δευτερόλεπτα

  • 2

    Σβήσε με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ανακατεύοντας να ξεκολλήσουν τα υλικά σου από την κατσαρόλα

  • 3

    Πρόσθεσε το νερό με τους κύβους λιωμένους σε αυτό, ανακάτεψε, χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα. Άφησε το ριζότο να σιγοβράσει

  • 4

    Στο μεταξύ πάρε τα πέταλα από τα τριαντάφυλλλα, ξέπλυνε καλά και άφησε να στραγγίξουν. Κόψε σε λεπτές λωρίδες και κράτησε σε ένα μπολ μαζί με το λεμόνι

  • 5

    Λίγο πριν γίνει το ρύζι, πρόσθεσε τα ροδοπέταλα, το λεμόνι, την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε απαλά να πάνε τα υλικά παντού

  • 6

    Σέρβιρε χλυαρό με έξτρα παρμεζάνα αν χρειάζεται


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...