TLife | The female side of life

Ριζότο με προσούτο και γκοργκοντζόλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ετοίμασε ριζότο με άρωμα ιταλικό. Προμηθεύσου παραδοσιακή και πικάντικη γκοργκοντζόλα, μια φετούλα προσούτο και ετοίμασε το πιο ελαφρύ ριζότο που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Θερμίδες 75

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
  • 1 φέτα προσούτο ψιλοκομμένο
  • 45 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σόταρε το σκόρδο να πάρει χρώμα και πρόσθεσε και το προσούτο

  • 2

    Πρόσθεσε το ρύζι ακι ψήσε για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε και το κρασί και άφησε να αποβάλει το αλκοόλ

  • 3

    Βάλε 1/4 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου και ανακάτευε συνεχώς να απορροφηθεί από το ρύζι

  • 4

    Συνέχισε το ανακάτεμα και κάθε φορά που το ρύζι απορροφά τα υγρά του πρόθετε από 1/2 φλιτζάνι ζωμό μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδικασία

  • 5

    Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κόψε την γκοργκοντζόλα σε κομματάκια και πρόσθεσε στην κατσαρόλα που έχεις κατεβάσει από τη φωτιά

  • 6

    Ανακάτεψε να λιώσει το τυρί και σέρβιρε


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...