TLife | The female side of life

Ριζότο με σπανάκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αντί να βράσεις απλό λευκό ρύζι γιατί να μην ετοιμάσεις ριζότο με φρέσκο σπανάκι; Μια εύκολη συνταγή, που αν την ακολουθήσεις πιστά θα σου δώσει υπέροχο κρεμώδες αποτέλεσμα. Ένα πιάτο χορταστικό με μόλις 190 θερμίδες

Εύκολη 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 & 2/3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • Λευκό πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
  • 1/2 φλτιζάνι φρέσκο αρακά
  • 1 κ.σ. δυσόμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι να βράσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ζωμό να σιγοψηθεί λίγο ακόμη

  • 2

    Λάδωσε μια κατσαρόλα ελαφρά και βάλε στη φωτιά να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε συνεχώς για ένα λεπτό

  • 3

    Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού από το ζωμό κοτόπουλου στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί

  • 4

    Συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας μισό φλιτζάνι κάθε φορά στο ρύζι και ανακατεύοντας διαρκώς

  • 5

    Πρίν προσθέσεις και το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι βάλε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον αρακά και το δυόσμο

  • 6

    Συμπλήρωσε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνέχισε το ανακάτεμα. Γενικά θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά να απορροφηθεί σωστά ο ζωμός από το ριζότο σου

  • 7

    Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού

  • 8

    Σέρβιρε χλιαρό

  • Έχασε η κατσαρόλα σου τη γυαλάδα της μετά το μαγείρεμα; Δες εδώ πως θα την κάνεις πάλι σαν καινούρια!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...