TLife | The female side of life

Στρούντελ μήλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια μηλόπιτα νηστίσιμη για να γλυκάνεις τα απογεύματα της νηστείας. Με σταφίδες και δαμάσκηνα που θα την κάνουν ακαταμάχητη

Εύκολη 1 Ώρα 2μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού
  • 2 μήλα τριμμένα ή ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα δαμάσκηνα ξερά
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι (ή 2 κ.σούπας μαρμελάδα)
  • 2 κ.σούπας κονιάκ
  • 1 κ.γλυκού κανέλα + λίγη ακόμη για πασπάλισμα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 2

    Ανακάτεψε απαλά την ψίχα, το μήλο, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, το μέλι, το κονιάκ, την κανέλα και το αλάτι. Άσε στην άκρη.

  • 3

    Άλειψε κάθε φύλλο με μαργαρίνη και βάλτα το ένα πάνω στο άλλο. Άπλωσε τη γέμιση στο τελευταίο.

  • 4

    Με προσοχή, κάνε τα φύλλα ρολό ξεκινώντας από τη στενή πλευρά.

  • 5

    Κλείσε τις άκρες και βάλτο σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.

  • 6

    Ψήσε μέχρι να ροδίσει, περίπου 35 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει 15 λεπτά και πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...