TLife | The female side of life

Ριζότο με αγριομανίταρα και κρασί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι πιο ρομαντικό από ένα ριζότο για δύο, με άρωμα από κρασί και μανιτάρια; Μοιραστείτε αυτή τη συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα!
Θερμίδες: 392 η συνταγή



Εύκολη 30 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 5 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, κατά προτίμηση σπιτικό
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 450 γραμμ. άγρια ​​μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μέτριο τηγάνι βράσε το ζωμό και κράτησέ τον ζεστό .

  • 2

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο . Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψέ τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.

  • 3

    Πρόσθεσε το ρύζι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

  • 4

    Σβήσε με το κρασί και μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί το κρασί .

  • 5

    Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό και βράσε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι σχεδόν να απορροφηθεί.

  • 6

    Συνέχισε προσθέτοντας μισή  κούπα ζωμό κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.

  • 7

    Το ριζότο είναι έτοιμο όταν το ρύζι είναι al dente και η σάλτσα κρεμώδης και παχύρευστη (περίπου 20 λεπτά συνολικά).

  • 8

    Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι .

  • 9

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο.

  • 10

    Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι , το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά.

  • 11

    Ρίξε τα μανιτάρια μέσα στο ριζότο μαζί με το τυρί και το μαϊντανό.

  • 12

    Σέρβιρε αμέσως.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...