TLife | The female side of life

Σαλάτα ζυμαρικών με πορτοκάλι και σπαράγγια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χρησιμοποίησε υλικά της εποχής για να φτιάξεις μια πολύχρωμη σαλάτα με λίγες θερμίδες αλλά πολλή γεύση και φυσικά χορταστική χάρη στα ζυμαρικά!
290 θερμίδες/μερίδα


Εύκολη 25 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 250 γραμμ. μικρά ζυμαρικά (φαρφάλες, πέννες ή κάτι άλλο)
  • 450 γραμμ. σπαράγγια (το πάνω μέρος) καθαρισμένα και κομμένα διαγώνια σε κομμάτια
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1/3 φλιτζ. τριμμένη φέτα light
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια (ναβαλίνες ή/και σαγκουίνια)
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας λευκό ξύδι
  • μισή κουτ. γλυκού αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • Μερικά φύλλα ρόκας
  • Ντοματίνια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

  • 2

    Τα τελευταία 2 λεπτά του βρασίματος ρίξε τα σπαράγγια.

  • 3

    Στράγγιξε και ξέπλυνε με κρύο νερό. Ξαναστράγγισε.

  • 4

    Βάλε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια σε μεγάλη σαλατιέρα.

  • 5

    Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι, το δυόσμο και το τυρί.

  • 6

    Καθάρισε 2 από τα πορτοκάλια, αφαιρώντας και το λευκό τους μέρος και κόψτα σε ροδέλες. Ρίξ' τα στη σαλάτα.

  • 7

    Για το dressing ξύσε τα άλλα 2 πορτοκάλια (χρειάζεσαι 2 κ. γλυκού ξύσμα) και στίψ' τα (χρειάζεσαι 2 κ.σούπας χυμό).

  • 8

    Σε ένα βαζάκι βάλε το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Χτύπα τα να ανακατευτούν καλά.

  • 9

    Ρίξε τη ρόκα και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και περίχυσε με το dressing.

  • 10

    Βάλε στο ψυγείο για μία ώρα.

  • 11

    Ανακάτεψε ξανά πριν σερβίρεις.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...