TLife | The female side of life

Τρουφάκια σοκολάτας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα... για να μην σε πιάνουν υπογλυκαιμίες!

55 θερμίδες

Εύκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα
  • 60 γρ. κουβερτούρα
  • 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 του φλιτζανιού λικέρ αμύγδαλο ή αμαρέτο
  • 1/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού άγλυκο κακάο σε σκόνη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε και τις δύο σοκολάτες σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν σκόνη

  • 2

    Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και με τον επεξεργαστή να δουλεύει - αν είναι δυνατό - πρόσθεσε τη στη σοκολάτα

  • 3

    Συμπλήρωσε το βούτυρο, το λικέρ και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή βάση

  • 4

    Βουτύρωσε ελαφρά ένα επίπεδο μπολ και άπλωσε την σοκολάτα. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη.  Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει

  • 5

    Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ και τη σκόνη κακάο σε ένα άλλο

  • 6

    Γύρισε τη σοκολάτα σε ξύλο κοπής και αφαίρεσε την πλαστική μεμβράνη. Κόψε τη σοκολάτα σε 8 λωρίδες και αντίστοιχα σε κυβάκια. Ανά διαστήματα βύθισε το μαχαίρι σε νερό να μην κολλάει

  • 7

    Πέρασε τα σοκολατάκια πρώτα από το αμύγδαλο και μετά από το κακάο. Στο ψυγείο μπροούν να διατηρηθούν σε σκεπασμένο σκεύος, με λαδόκολλα ενδιάμεσα, μέχρι και 2 εβδομάδες. 

  • 8

    Βγάλε τα σοκολατάκια που θέλεις να σερβίρεις 5 λεπτά από το ψυγέιο και μετά πρόσφερε...


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...