TLife | The female side of life

Fish sticks φούρνου με σος γιαουρτιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα παιδικά μας χρόνια υπήρχε η έντονη επιθυμία του τηγανιτού, παναρισμένου ψαριού. Εμείς σου παρουσιάζουμε τη light εκδοχή του, καθώς το τηγάνι απουσιάζει και πρωταγωνιστικό ρόλο λαμβάνει ο φούρνος.
Θερμίδες: 229/ μερίδα

Εύκολη 30 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Για τη σος:
  • 1/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 3κ. σούπας μαγιονέζα light
  • 1κ. σούπας κάπαρη
  • 1κ. σούπας σχοινόπρασο λιωμένο
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • Για τα sticks:
  • Σπρέι μαγειρέματος
  • 450γρ. φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1/8κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • Για το πανάρισμα:
  • 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 1/2κ. γλυκού καρυκεύματα της επιλογής σου
  • 2κ. γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Χτύπησε με ένα σύρμα όλα τα υλικά για τη σος και άφησέ τη στην άκρη.

  • 2

    Προθέρμανε το φούρνο στους 230° C και ρύθμισε τη σχάρα στην κεντρική θέση.

  • 3

    Ψέκασε μια λαδόκολλα με σπρέι μαγειρέματος.

  • 4

    Κόψε το ψάρι σε ορθογώνια κομμάτια.

  • 5

    Σε ένα μπολ συνδύασε τα σπράδια αυγών, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.

  • 6

    Σε ένα δεύτερο μπολ συνδύασε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, το μαϊντανό και την υπόλοιπη πάπρικα.

  • 7

    Βούτηξε τα ψάρια στο πρώτο μπολ και μετά στο δεύτερο.

  • 8

    Τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα και ψήσε τα μέχρι να είναι τραγανά και καλά μαγειρεμένα.

  • 9

    Μοίρασε τη σος και τα ψάρια σε 4 πιάτα αναλογικά.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...