TLife | The female side of life

Γεμιστή πατάτα με μοσχαρίσιο κιμά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια λαχταριστή συνταγή που ταιριάζει απόλυτα στη δίαιτά σου. Τα μπαχαρικά και το αποτέλεσμα μας θυμίζουν την μεξικάνική κουλτούρα και τις πικάντικες γεύσεις της.
Θερμίδες: 231/ μερίδα

Εύκολη 25 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη γέμιση:
  • 4 πατάτες
  • 400γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 450γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 450γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας κιμά σκόρδου
  • 1κ. σούπας σκόνη τσίλι
  • 1κ. γλυκού κύμινο
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Λίγη τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
  • Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε τις πατάτες και τρύπησέ τες με ένα πιρούνι.

  • 2

    Τοποθετήστε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε τες για 5 λεπτά.

  • 3

    Γύρισέ τες πλευρά και ψήσε τες για ακόμα 5 λεπτά.

  • 4

    Αν συνεχίζουν να είναι άψητες στο κέντρο, ψήσε τες όσο χρειαστεί.

  • 5

    Τοποθέτησε μια αντικολλητική κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 6

    Πρόσθεσε μέσα τον κιμά και μαγείρεψε για 5-8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται ροζ.

  • 7

    Αφαίρεσε τον κιμά από την κατσαρόλα.

  • 8

    Στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για 3-5 λεπτά.

  • 9

    Ρίξε πάλι μέσα τον κιμά, την ντομάτα σε κύβους, τα φασόλια και όλα τα μπαχαρικά.

  • 10

    Μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

  • 11

    Κόψε τις πατάτες στη μέση και μοίρασε τον κιμά αναλογικά.

  • 12

    Πασπάλισε με τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι.

  • 13

    Σε κάθε πιάτο αντιστοιχεί μισή πατάτα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...