TLife | The female side of life

Γεμιστό αβοκάντο με ρεβίθια και ταχίνι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεμίσαμε το αβοκάντο με έναν τέλειο συνδυασμό ρεβιθιού και ταχινιού. Μπορείς να το απολαύσεις το μεσημέρι με σαλάτα.
Θερμίδες: 206/ μερίδα

Εύκολη 40 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 350γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 2 μεγάλα αβοκάντο
  • 1/2φλ. αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2φλ. τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1+1/2κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2κ. σούπας ταχίνι
  • Κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.

  • 2

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια, το λάδι, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

  • 3

    Σε ένα ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί.

  • 4

    Πρόσθεσε πάνω τα ρεβίθια και ψήσε τα στο φούρνο και 15 λεπτά.

  • 5

    Κόψε το αβοκάντο στη μέση, καθάρισέ το, άλειψέ το με λίγο λάδι και ψήσε το σε μια σχάρα στο φούρνο για 5 λεπτά.

  • 6

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, τα τοματίνια, το χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο.

  • 7

    Γέμισε τα αβοκάντο με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.

  • 8

    Από πάνω πρόσθεσε τα ρεβίθια.

  • 9

    Ρίξε 1/2 κουταλιά της σούπας ταχίνι σε κάθε αβοκάντο και ολοκλήρωσε με λίγο κόλιανδρο.

  • 10

    Μοίρασε μισό αβοκάντο σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...