TLife | The female side of life

Γλυκιά ομελέτα με μήλα και μέλι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια συνταγή που σίγουρα δεν έχεις συναντήσει ξανά στην Ελλάδα. Η ομελέτα συναντάει τα καραμελωμένα μήλα και προσαρμόζεται σε αυτό το γλυκό πιάτο.
Θερμίδες: 276/ μερίδα

Εύκολη 30 λεπτά μερίδα

Συστατικά

  • 1 μήλο κομμένο σε φέτες
  • 1κ. σούπας μέλι
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1/2κ. σούπας καρύδια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Τοποθέτησε τις φέτες μήλου σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε 2κ. σούπας νερό και το μέλι.

  • 2

    Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία, και σκέπασέ την.

  • 3

    Όταν τα μήλα μαλακώσουν είναι έτοιμα.

  • 4

    Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.

  • 5

    Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά.

  • 6

    Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και 2κ. σούπας νερό και ανακάτεψέ τα με τα αυγά.

  • 7

    Σε ένα πυρίμαχο μικρό τηγάνι πρόσθεσε τα αυγά.

  • 8

    Ψήσε για 2 λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και τα καρύδια.

  • 9

    Συνέχισε να ψήνεις μέχρι να γίνει η ομελέτα.

  • 10

    Αφαίρεσέ την από το φούρνο και απόλαυσέ τη ζεστή.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...