TLife | The female side of life

Καστανό ρύζι με ανανά και γαρίδες

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αναδεικνύουμε το ρύζι μέσα από τα τροπικά φρούτα και τα θαλασσινά. Δημιουργούμε ένα ιδιαίτερο ντεκόρ που μπορείς να δημιουργήσεις σε πάρτι ή σε μια βραδιά με φίλους.
Θερμίδες: 290/ μερίδα

Εύκολη 25 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1φλ. καστανό ρύζι (άβραστο)
  • 1κ. γλυκού λάδι
  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2κ. γλυκού σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • 1κ. σούπας ζωμός θαλασσινών
  • Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα

 

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • 2

    Κόψε τον ανανά στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό του.

  • 3

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι.

  • 4

    Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμες.

  • 5

    Αφαίρεσέ τες από το τηγάνι και άφησέ τες σε ένα πιάτο.

  • 6

    Πρόσθεσε στο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο.

  • 7

    Σόταρε τα υλικά για 1 λεπτό και στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, τον ανανά σε κύβους και ανακάτεψε.

  • 8

    Πρόσθεσε τη σόγια sauce και το ζωμό και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα.

  • 9

    Χώρισε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στους δύο ανανάδες, πρόσθεσε από πάνω τις γαρίδες και το κόλιανδρο.

  • 10

    Ο μισός ανανάς αντιστοιχεί σε 2 μερίδες.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...