TLife | The female side of life

Κεφτεδάκια κολοκυθιού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προτείνουμε μια light εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων, που δεν χρειάζεται extra λάδι και τηγάνι. Τα σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας και βασιλικό για έντονη γεύση, χρώμα και απόλαυση.
Θερμίδες: 259/ μερίδα

Εύκολη 1 ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • Σπρέι μαγειρικής
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 570γρ. κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι
  • 3κ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1/4φλ. τυρί πεκορίνο
  • 2φλ. έτοιμη σάλτσα τομάτας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C.

  • 2

    Ψέκασε μια λαδό9κολλα με το σπρέι μαγειρικής.

  • 3

    Τοποθέτησε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 4

    Πρόσθεσε μέσα το ελαιόλαδο.

  • 5

    Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίξε μέσα στο τηγάνι το λιωμένο σκόρδο και σόταρέ το.

  • 6

    Έπειτα, πρόσθεσε το τριμμένο κολοκυθάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε για 7 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.

  • 7

    Αν έχει υγρά, σούρωσε το μείγμα και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, τη φρυγανιά, το πεκορίνο και το βασιλικό.

  • 8

    Πλάσε 16 κεφτεδάκια, τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα και ψήσε τα για 20 με 25 λεπτά στο φούρνο.

  • 9

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε για 5 λεπτά την έτοιμη σάλτσα.

  • 10

    Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.

  • 11

    Μοίρασε σε 4 πιάτα από 4 κεφτεδάκια και ρίξε από πάνω λίγο βασιλικό.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...