TLife | The female side of life

Κεφτεδάκια με Hawaiian BBQ sauce

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα κεφτεδάκια αποκτούν γλυκόξινη γεύση με αυτήν την ιδιαίτερη sauce. Προτιμήσαμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για extra light αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 278/ μερίδα

Μέτρια 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 900γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 4κ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1 + 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1κ. γλυκού πιπέρι
  • 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • Για τη sauce:
  • 3κ. σούπας κέτσαπ
  • 1/4φλ. σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • 1κ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2φλ. χυμό ανανά
  • 1κ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1/2κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/3φλ. καστανή ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.

  • 2

    Ζέστανε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και πρόσθεσε μέσα όλα τα υλικά για τη sauce.

  • 3

    Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά χαμήλωσε τη θερμοκρασία.

  • 4

    Σιγόβρασε για 8-10 λεπτά και αφαίρεσέ την από το μάτι για να κρυώσει η sauce.

  • 5

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και τη σκόνη κρεμμυδιού.

  • 6

    Μην ανακατέψεις για αρκετή ώρα γιατί θα “στεγνώσουν” τα κεφτεδάκια.

  • 7

    Πλάσε 18 κεφτεδάκια.

  • 8

    Κάθε κεφτεδάκι αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές της σούπας κιμά.

  • 9

    Τοποθέτησέ τα σε μια λαδόκολλα, πάνω σε ένα ταψί.

  • 10

    Βάλε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και ψήσε για 11-13 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια.

  • 11

    Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και βούτηξε τα κεφτεδάκια στη sauce ή περίχυσέ τα με αυτή.

  • 12

    Σε κάθε πιάτο αντιστοιχούν 3 κεφτεδάκια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...