TLife | The female side of life

Κινέζικο ρύζι με μοσχάρι και μπρόκολο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια συνταγή που σίγουρα θα έχεις απολαύσει σε κάποιο κινέζικο εστιατόριο. Τώρα μπορείς να τη δημιουργήσεις και μόνη σου, αποφεύγοντας τις πολλές θερμίδες, το αλάτι και τα λιπαρά.
Θερμίδες: 150/ μερίδα

Εύκολη 30 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 3κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1/2φλ.+ 2κ. σούπας νερό
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 450γρ. μοσχάρι, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4φλ. μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1/3φλ. soy sauce με μειωμένο αλάτι
  • 2κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • Λίγο βρασμένο ρύζι basmati για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και το σκόρδο σε σκόνη μέχρι να μαλακώσει.

  • 2

    Πρόσθεσε τα κομματάκια μοσχαριού και ανακάτεψε.

  • 3

    Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • 4

    Πρόσθεσε το μοσχάρι και 1 κουταλιά της σούπας λάδι και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμο.

  • 5

    Αφαίρεσε το μοσχάρι από το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το μπρόκολο και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά.

  • 6

    Επέστρεψε το μοσχάρι στο τηγάνι.

  • 7

    Ρίξε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα σόγιας, τη μαύρη ζάχαρη, το τζίντζερ, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και το υπόλοιπο νερό και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

  • 8

    Σέρβιρε το μείγμα πάνω από το ρύζι προσθέτουμε στο τηγάνι. Cook και αναδεύεται επί 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι και μοίρασε σε 4 πιάτα το γεύμα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...