TLife | The female side of life

Λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και γέμιση τυριού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτικά λαζάνια φούρνου με λαχταριστή γέμιση και σάλτσα ντομάτας. Μια light συνταγή, που μπορεί να περιέχει ζυμαρικά και τυρί, αλλά έχει λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 250/ μερίδα

Μέτρια 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 12 κανελόνια
  • 1+3/4φλ. τυρί ρικότα χωρίς λιπαρά
  • 280γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.

  • 2

    Λάδωσε ένα αντικολλητικό ταψί 23x33 εκατοστών με λίγο λάδι.

  • 3

    Άπλωσε στον πάτο του ταψιού 1/2 φλιτζάνι σάλτσας.

  • 4

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα κανελόνια βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.

  • 5

    Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε μαζί το τυρί ρικότα, το σπανάκι, το τυρί παρμεζάνα, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο σε σκόνη, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη.

  • 6

    Άδειασε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα τροφίμων και κόψε τη μύτη.

  • 7

    Γέμισε αναλογικά τα κανελόνια με το μείγμα.

  • 8

    Τοποθέτησε τα κανελόνια στον πάτο του ταψιού.

  • 9

    Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσας.

  • 10

    Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.

  • 11

    Έπειτα, πρόσθεσε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.

  • 12

    Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 2 κανελόνια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...