TLife | The female side of life

Μηλόπιτα με κανέλα και ξηρούς καρπούς

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έχεις μήλα που είναι έτοιμα να χαλάσουν; Θες κάτι γλυκό αλλά δεν θες να χαλάσεις τη δίαιτά σου; Αυτή η μηλόπιτα είναι η συνταγή που ψάχνεις!
Θερμίδες: 222/ μερίδα

Εύκολη 40 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8φλ. βρώμη
  • 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • 1 μικρό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Λίγα καρύδια
  • Λίγα αμύγδαλα
  • Λίγες σταφίδες
  • Λίγο γιαούρτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 140°C.

  • 2

    Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί με 22 εκατοστά περίμετρο.

  • 3

    Πρόσθεσε στο εσωτερικό του λίγο ελαιόλαδο.

  • 4

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα ασπράδια, το γάλα, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη ζάχαρη.

  • 5

    Σε ένα μικρό μπολ κοσκίνισε το αλεύρι ολικής και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσε τις νιφάδες βρώμης.

  • 6

    Πρόσθεσε σταδιακά τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά συστατικά.

  • 7

    Ρίξε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες μέσα στη ζύμη και ανακάτεψε ελαφρά.

  • 8

    Μετέφερε τη ζύμη στο ταψάκι και άπλωσέ την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

  • 9

    Πρόσθεσε από πάνω τις φέτες μήλου και πίεσέ τες ελαφρώς με το δάχτυλο.

  • 10

    Ψήσε την πίτα για 20-25 λεπτά.

  • 11

    Άφησε την πίτα να κρυώσει και κόψε σε 6 κομμάτια.

  • 12

    Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 1 κομμάτι και σέρβιρε από πάνω ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...