TLife | The female side of life

Ομελέτα με ασπράδια αυγών, αβοκάντο και γιαούρτι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το healthy lifestyle μας χαρακτηρίζει και αυτή η συνταγή μπορεί απόλυτα να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας. Τα ασπράδια αυγών, το αβοκάντο και το γιαούρτι προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.
Θερμίδες: 180/ μερίδα

Εύκολη 20 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 3 λάιμ
  • 15γρ. κόλιανδρο
  • 3κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε sticks
  • 1/2 λάχανο τριμμένο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 10 ασπράδια αυγών

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε το αβοκάντο και τοποθέτησέ το σε ένα μίξερ.

  • 2

    Πρόσθεσε μέσα το χυμό από 2 λάιμ, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο.

  • 3

    Χτύπησε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν.

  • 4

    Σε ένα μπολ πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το λάχανο και την πιπεριά και ανακάτεψέ τα.

  • 5

    Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.

  • 6

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 7

    Ρίξε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μαγείρεψε την ομελέτα.

  • 8

    Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής και πρόσθεσε το μείγμα με το αβοκάντο.

  • 9

    Δίπλωσέ τη στη μέση, κόψε την σε 4 κομμάτια και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...