TLife | The female side of life

Πίτσα με καραμελωμένο φοινόκιο, κρεμμύδι και ελιές

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια ιταλική συνταγή, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να δίνουν μια νότα από την Αμερική. Γευστική, light και ότι πρέπει για ατασθαλίες χωρίς τύχψεις!
Θερμίδες: 296/ μερίδα

Δύσκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1+1/2κ. γλυκού μαγιά
  • 2/3φλ. χλιαρό νερό
  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. γλυκού καλαμποκάλευρο
  • Για τη γέμιση:
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4φλ. φοινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2φλ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/4κ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1φλ. μοτσαρέλα κομμένο
  • 1/4φλ. ελιές Καλαμών κομμένες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Για τη ζύμη:

  • 2

    Διέλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και άφησέ το για 5 λεπτά.

  • 3

    Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μίξερ και ρίξε 1+3/4φλ. αλεύρι και το αλάτι.

  • 4

    Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.

  • 5

    Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθέτησε τη ζύμη και ζύμωσε για 10 λεπτά.

  • 6

    Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι που απέμεινε και ζύμωσε.

  • 7

    Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι, κάλυψέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου.

  • 8

    Μετά από 45 λεπτά, ζύμωσέ την πάλι και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

  • 9

    Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 30 εκατοστών.

  • 10

    Έπειτα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ τη στο ταψί.

  • 11

    Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο.

  • 12

    Για τη γέμιση:

  • 13

    Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.

  • 14

    Ρίξε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί πρόσθεσε το φοινόκιο, το κρεμμύδι, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το πιπέρι.

  • 15

    Ανακάτευε συχνά για τα επόμενα 20 λεπτά και ύστερα αφίρεσε το τηγάνι από το μάτι.

  • 16

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.

  • 17

    Άπλωσε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.

  • 18

    Πρόσθεσε το μείγμα με το φοινόκιο, τη μοτσαρέλα και τις ελιές.

  • 19

    Ψήσε για 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

  • 20

    Αφαίρεσε την πίτσα από το φούρνο και κόψε σε 6 κομμάτια.

  • 21

    Μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...