TLife | The female side of life

Ψωμί με ελιές και κρεμμύδι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια κλασική και γευστική συνταγή, βγαλμένη από την παράδοση της Ελλάδας. Η ελιά συναντάει τα σοταρισμένα κρεμμύδια και δημιουργούν ένα δυνατό συνδυασμό.
Θερμίδες: 123/ μερίδα

Εύκολη 60 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. ξινόγαλο
  • 2κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/4φλ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • 1κ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Μαγειρικό σπρέι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.

  • 2

    Πάρε ένα ταψί 20x10 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι

  • 3

    Πρόσθεσε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 4

    Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.

  • 5

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το ξινόγαλο, το βούτυρο και τα ασπράδια αυγών.

  • 6

    Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

  • 7

    Ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.

  • 8

    Κάνε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος και πρόσθεσε το μείγμα με το ξινόγαλο.

  • 9

    Ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.

  • 10

    Πρόσθεσε τις ελιές, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και συνέχιζε να ανακατεύσεις.

  • 11

    Ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 45 λεπτά.

  • 12

    Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.

  • 13

    Κόψε σε 12 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...