TLife | The female side of life

Ψωμί με κολοκύθα και ηλιόσπορους

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η κολοκύθα είναι το superfood του φθινοπώρου και εμείς αποφασίσαμε να το προσθέσουμε μέσα στο ψωμί. Πασπαλίσαμε με ηλιόσπορους για να ενισχύσουμε τις θρεπτικές ιδιότητες αυτού του ψωμιού.
Θερμίδες: 103/ μερίδα

Εύκολη 60 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. πουρέ κολοκύθας
  • 1+1/4φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3/4φλ. ζάχαρη
  • 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/4κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας λάδι
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. σούπας ηλιόσπορος

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.

  • 2

    Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 23x13 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.

  • 3

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε με το σύρμα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλάτι.

  • 4

    Άφησέ το στην άκρη.

  • 5

    Σε ένα μίξερ πρόσθεσε το λάδι, τα ασπράδια αυγών και τον πουρέ κολοκύθας.

  • 6

    Χτύπησε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει.

  • 7

    Πρόσθεσε εσωτερικά το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε ελαφρώς σε χαμηλή ταχύτητα.

  • 8

    Άδειασε τη ζύμη στο ταψί και πρόσθεσε την επιφάνεια τους ηλιόσπορους.

  • 9

    Τοποθέτησε το ταψί στο ράφι που βρίσκεται στο κέντρο του φούρνου και ψήσε περίπου για 50-55 λεπτά.

  • 10

    Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 11

    Κόψε σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...