TLife | The female side of life

Ψωμί με μπύρα και τυρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα ψωμί που μπορεί να σου θυμίζει junk food, αλλά είναι άκρως υγιεινό. Η αλμυρή και πικάντικη γεύση θα σου επιτρέψει να το φας ακόμα και σκέτο.
Θερμίδες: 115/ μερίδα

Εύκολη 80 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 3φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 3κ. σούπας ζάχαρη
  • 2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. μαλακό κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 340γρ. μπύρα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1κ. σούπας λιωμένη μαργαρίνη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.

  • 2

    Πρόσθεσε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 3

    Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.

  • 4

    Πρόσθεσε το πιπέρι και το σκόρδο και σόταρε για ακόμα ένα λεπτό.

  • 5

    Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

  • 6

    Ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.

  • 7

    Κάνε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος και πρόσθεσε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τυρί και την μπύρα.

  • 8

    Ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.

  • 9

    Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί 23x13 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.

  • 10

    Άπλωσε το μείγμα μέσα στο ταψί και τοποθέτησέ το στο φούρνο.

  • 11

    Ψήσε στους 190°C για 35 λεπτά.

  • 12

    Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο και ρίξε από πάνω 1κ. σούπας μαργαρίνη.

  • 13

    Ψήσε ξανά για 25 λεπτά.

  • 14

    Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.

  • 15

    Κόψε σε 16 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...