TLife | The female side of life

Σαλάτα κινόα με ψημένα αμύγδαλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η κινόα έχει μια ιδιαίτερη γεύση, γι’ αυτό άλλωστε και επικρατεί στις διατροφικές μας συνήθειες. Συνδυάζεται με κολοκύθι, πιπεριά σέλινο και αμύγδαλα για αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 281/ μερίδα

Μέτρια 35 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 1/4φλ. αμύγδαλα
  • 1/2φλ. κινόα
  • 4κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλόκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/8κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 1κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 1 σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1/2 λάιμ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C

  • 2

    Ψήσε τα αμύγδαλα για 7 λεπτά.

  • 3

    Ξέπλυνε την κινόα με κρύο νερό και στράγγιξέ την καλα.

  • 4

    Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω ένα τηγάνι.

  • 5

    Πρόσθεσε 2κ. γλυκού ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι.

  • 6

    Μαγείρεψε για 5 λεπτά.

  • 7

    Πρόσθεσε στο τηγάνι την κινόα, το θυμάρι, 1φλ. νερό και το χοντρό αλάτι.

  • 8

    Άφησέ τα να πάρουν μια βράση, μείωσε την ένταση και κάλυψέ τα για 7 λεπτά για να σιγοβράσουν.

  • 9

    Πρόσθεσε το κολοκυθάκι, κάλυψέ τα ξανά και βράσε για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα.

  • 10

    Πρόσθεσε το σέλινο και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε για λίγο.

  • 11

    Αφαίρεσέ το από το μάτι και πριν το σερβίρεις πρόσθεσε το λάιμ.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...