TLife | The female side of life

Σαλάτα ζυμαρικών με κολοκύθα και blue cheese

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ήπια γεύση των μακαρονιών αποκτάει νόημα με τη πορτοκαλί κολοκύθα και το ιδιαίτερο blue cheese. Δοκίμασε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό και απόλαυσέ τον με φίλους.
Θερμίδες: 300/ μερίδα

 

Μέτρια 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2 1/2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
  • Σπρέι μαγειρέματος
  • 250γρ. ζυμαρικά
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλους κρόκους αβγών
  • 1/2 φλ. blue cheese θρυμματισμένο
  • 3 κ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.

  • 2

    Βάλε σε ένα τηγάνι φούρνου τη κολοκύθα, 1 1/2 κ. γλυκού λάδι, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.

  • 3

    Ψέκσασέ τα με το σπρέι μαγειρέματος και μαγείρεψέ τα για 24 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • 4

    Θα χρειαστεί να τα ανακατέψεις μια φορά.

  • 5

    Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • 6

    Στράγγιξέ τα και διατηρησέ τα ζεστά.

  • 7

    Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι σε μάτι σε δυνατή φωτιά.

  • 8

    Πρόσθεσε 1 κ. γλυκού λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  • 9

    Σόταρε για 3 λεπτά.

  • 10

    Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και πρόσθεσε το 1/2 φλ. γάλα, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.

  • 11

    Πρόσθεσε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, τους κρόκους και ανακάτεψε με ένα σύρμα.

  • 12

    Σιγά - σιγά πρόσθεσε αυτό το μείγμα μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 13

    Μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει.

  • 14

    Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ τη κολοκύθα, τα ζυμαρικά και το μείγμα και ανακάτεψε απαλά.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...