TLife | The female side of life

Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά και dressing ελαιόλαδου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια συνταγή με ελληνικές ρίζες. Τα πολλά λαχανικά είναι το χαρακτηριστικό της και το παρθένο ελαιόλαδο δίνει έντονη γεύση.
Θερμίδες: 147/ μερίδα

Εύκολη 20 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 180γρ. ζυμαρικά
  • 100γρ. φασολάκια καθαρισμένα
  • 1 1/2 φλ. τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1/2 φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 50γρ. μοτσαρέλα θρυμματισμένη
  • 4 ελιές κομμένες
  • σπρέι μαγειρέματος
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 1/2 κ. σούπας ξίδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 κ. σούπας νερό
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα dijon
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο σε δυνατό γκριλ.

  • 2

    Καθάρισε τις πιπεριές και κόψ' τες στη μέση.

  • 3

    Τοποθέτησέ τες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήσ' τες για 15 λεπτά.

  • 4

    Βάλε τις πιπεριές μέσα σε μια σακούλα για τρόφιμα που κλείνει και άφησέ τες για 10 λεπτά.

  • 5

    Ξεφλούδισέ τες και τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ.

  • 6

    Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • 7

    Πρόσθεσε τα φασολάκια τα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος.

  • 8

    Στράγγιξέ τα και πρόσθεσε μέσα τα τοματίνια, το βασιλικό, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, και τις πιπεριές.

  • 9

    Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξε το σπρέι μαγειρέματος.

  • 10

    Πρόσθεσε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • 11

    Τοποθέτησέ το σε ένα μούλτι μαζί με το ξύδι, το νερό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.

  • 12

    Ρίξε το dressing πάνω από τα μακαρόνια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...