TLife | The female side of life

Τάρτα με σπανάκι, φέτα και καραμελωμένο κρεμμύδι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια αλμυρή απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά. Απόλαυσέ την σαν κυρίως γεύμα σε συνδυασμό με μια γευστική σαλάτα.
Θερμίδες: 262/ μερίδα

Εύκολη 90 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 3φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 2φλ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 310γρ. ζύμη για τάρτα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 280γρ. σπανάκι
  • 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150γρ. τριμμένη φέτα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.

  • 2

    Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.

  • 3

    Πρόσθεσε στο ελαιόλαδο και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί.

  • 4

    Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και σόταρε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι ένα χρυσό χρώμα.

  • 5

    Πρόσθεσε τις πατάτες και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

  • 6

    Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι.

  • 7

    Ψέκασε ένα ταψάκι για τάρτα με μαγειρικό σπρέι.

  • 8

    Άπλωσε τη ζύμη.

  • 9

    Στον πάτο στρώσε το μείγμα με τις πατάτες και από πάνω άπλωσε το σπανάκι.

  • 10

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα, τα ασπράδια αυγού και τα αυγά και τη φέτα.

  • 11

    Ρίξε το μείγμα πάνω από το σπανάκι.

  • 12

    Ψήσε την τάρτα για 1 ώρα περίπου.

  • 13

    Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο, άφησέ τη να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα κόψε την σε 8 κομμάτια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...