TLife | The female side of life

Μπισκότα με πολύχρωμη τρούφα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκοτάκια με πολύχρωμες τρούφες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Θερμίδες: 129/μερίδα

Εύκολη 45 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • Επιπλέον ζάχαρη ή τρούφα για διακόσμηση

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 2

    Ψέκασε με το σπρέι μαγειρικής ένα αντικολλητικό χαρτί.

  • 3

    Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα για λίγα δευτερόλεπτα και άφησέ τα στην άκρη.

  • 4

    Σε ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά ώστε το βούτυρο να είναι ελαφρύ και αφράτο.

  • 5

    Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια, και το εκχύλισμα αμυγδάλου.

  • 6

    Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και χαμήλωσε την ταχύτητα.

  • 7

    Πρόσθεσε σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι και ανακάτευε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.

  • 8

    Ρίξε ζάχαρη και τρούφα σε ένα μικρό πιάτο.

  • 9

    Πάρε 1.5 κουταλιά ζύμη και ανοιξέ την μέσα στην παλάμη σου για να την κάνεις μπάλα.

  • 10

    Ρόλαρε κάθε μπάλα μέσα στο πιάτο με τη ζάχαρη και την τρούφα μέχρι να καλυφθεί τελείως.

  • 11

    Βάλε κάθε μπάλα στο αντικολλητικό χαρτί και με τη βάση ενός ποτηριού πάτα ελαφρά κάθε μπισκότο από πάνω για να ισιώσει λίγο. Μην το παρακάνεις όμως!

  • 12

    Ψήσε για 10 λεπτά και βγάλε από τον φούρνο.

  • 13

    Άστα να κρυώσουν 15 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...