TLife | The female side of life

Γεμιστά μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια απολαυστική γέμιση για να προσθέσεις στα μανιτάρια σου.
Θερμίδες: 300

Μέτρια 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λουκάνικα, ψιλοκομμένα
  • 25 μανιτάρια
  • 1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο light
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένη ψίχα από ψωμί ολικής αλέσεως
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1 συσκευασία σπανάκι καθρισμένο
  • Σπρέι μαγερικής

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • 2

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο και μετά πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.

  • 3

    Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά.

  • 4

    Αφαίρεσε από τα μανιτάρια τα κοτσάνια και πρόσθεσέ τα κοτσάνια μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο στο τηγάνι.

  • 5

    Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.

  • 6

    Μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και μετά πρόσθεσε την ψίχα στο τηγάνι και ψήσε για άλλα 2 λεπτά.

  • 7

    Αφαίρεσε το μείγμα σου από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.

  • 8

    Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος με το σπανάκι και πρόσθεσέ το μέσα στο μείγμα με το λουκάνικο.

  • 9

    Ανακάτεψε και ανάλογα με το μέγεθος των μανιταριών, γέμισε με 1-2 κουταλιές τα καπάκια σου.

  • 10

    Προσπάθησε να μην τα παραγεμίσεις.

  • 11

    Μετά βάλτα σε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής και ψήσε τα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 12-14 λεπτά.

  • 12

    Πριν τα σερβίρεις άφησέ τα να κρυώσουν για 1 λεπτό.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...