TLife | The female side of life

Τάρτα Καρύδα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανή, κρεμώδης με άρωμα καρύδας και βανίλιας. Μια τάρτα που θα λατρέψεις και θα χάσεις αν δεν δοκιμάσεις!
Θερμίδες: 281

Μέτρια 4+μερίδες

Συστατικά

  • Κρούστα:
  • 1/2 πακέτο κατεψυγμένη πίτα για ζύμη (όπως Pillsbury)
  • Γέμιση:
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα με 2% λιπαρά
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας light
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μαρέγκα:
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας καρύδα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Άπλωσε τη ζύμη σε ένα ταψί 25.4 εκατοστών.

  • 2

    Για τη γέμιση:

  • 3

    Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το.

  • 4

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.

  • 5

    Ζέστανε το γάλα με το γάλα καρύδας σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε μια μικρή κατσαρόλα στους 180 ° μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες γύρω από άκρη (να μην βράσει).

  • 6

    Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.

  • 7

    Βάλε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και ναι φουσκώσει (περίπου 10 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 8

    Αφαίρεσε από το μάτι και βάλε το μείγμα σε ένα μπολ, όπου από κάτω έχεις ένα μπολ με πάγο.

  • 9

    Άφησέ το για 10 λεπτά και ανακάτευε ανά διαστήματα, μέχρι η κρέμα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.

  • 10

    Αφαίρεσε το μείγμα από τον πάγο και ανακάτεψε με τα εκχυλίσματα.

  • 11

    Ρίξε τη γέμιση πάνω από την έτοιμη ζύμη και βάλτο στο ψυγείο για 8 ώρες.

  • 12

    Προθέρμανε το φούρνο.

  • 13

    Για τη μαρέγκα:

  • 14

    Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μίξερ σε δυνατή ταχύτυτα.

  • 15

    Σε μια κατσαρόλα βράσε το νερό με 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη.

  • 16

    Μαγείρεψε χωρίς να ανακατεύεις μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

  • 17

    Ρίξε το σιρόπι πάνω από τα ασπράδια και ανακάτεψε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

  • 18

    Ρίξε τη μαρέγκα πάνω από την ζύμη που είχες στο ψυγείο και πασπάλισε με καρύδα.

  • 19

    Ψήσε 1 λεπτό μέχρι η μαρέγκα να χρυσαφίσει ελαφρώς και άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...