TLife | The female side of life

Βανίλια Κρεμ-Μπρουλέ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η κρεμ-μπρουλέ που τόσο αγαπάς γίνεται ακόμα πιο νόστιμη, ιδιαίτερη και εύκολη αλλά και πιο light!
Θερμίδες: 185

Εύκολη 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε κόκκους
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη χωρίς λιπαρά
  • 1/4 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού νερό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.

  • 2

    Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μπολ και άστο στην άκρη.

  • 3

    Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τις 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη, και το γάλα σε σκόνη.

  • 4

    Μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σχηματιστούν μικροσκοπικές φυσαλίδες γύρω από την άκρη της κατσαρόλας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ένα σύρμα.

  • 5

    Σταδιακά πρόσθεσε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.

  • 6

    Χώρισε το μείγμα του γάλακτος ομοιόμορφα σε 6 φορμάκια ή φλιτζάνια για γλυκό.

  • 7

    Βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και πρόσθεσε νερό μέχρι 2.5 εκατοστά.

  • 8

    Ψήσε στους 180 ° C για 1 ώρα .

  • 9

    Αφαίρεσε τα φορμάκια από το ταψί και άστα να κρυώσουν.

  • 10

    Κάλυψε και βάλτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

  • 11

    Πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και το νερό σε 1 φλιτζάνι και βάλτο στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

  • 12

    Ρίξε το σιρόπι πάνω από κάθε κάθε επιδόρπιο και άφησέ το να γίνει στέρεο.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...