TLife | The female side of life

Κοτόπουλο με κάρυ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γεύσεις και αρώματα Ανατολής στην κουζίνα σου. Το αγαπημένο μας πιάτο με κοτόπουλο και κάρυ τώρα και με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 175

Μέτρια 23 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένα σε κομμάτια
  • 230 γραμμάρια πιπεριές όλα τα χρώματα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας/γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 λάιμ

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • 2

    Πασπάλισε το κοτόπουλο με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.

  • 3

    Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε 5 λεπτά ανακατεύοντας.

  • 4

    Άσε το κοτόπουλο πάνω στο σβηστό μάτι για να παραμείνει ζεστό.

  • 5

    Σε μια άλλη κατσαρόλα σόταρε τις πιπεριές και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ στην για 1 λεπτό.

  • 6

    Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και άφησέ το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.

  • 7

    Κόψε στη μέση το λάιμ και στύψε το σε 1 κουταλιά τη σούπας.

  • 8

    Το άλλο μισό κόψε το σε 4 κομμάτια.

  • 9

    Πρόσθεσε το χυμό μέσα στη σάλτσα μαζί με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

  • 10

    Σέρβιρε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα και με τις φέτες λάιμ.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...