TLife | The female side of life

Κουνουπίδι πανέ με πικάντικη σάλτσα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό! Ένα νόστιμο και light finger food που μπορείς να πρσφέρεις ακόμα και στους καλεσμένους σου, όταν ο χρόνος σε πιέζει!
Θερμίδες: 117/μερίδα

Εύκολη 1 ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο
  • 2/3 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200º C.

  • 2

    Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το νερό, τη σκόνη σκόρδου ​​και το αλάτι και χτύπησε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, κουρκούτι.

  • 3

    Πάρε τα κομματάκια κουνουπίδι και βάλτα μέσα στο κουρκούτι και πανάρισέ τα από όλες τις πλευρές.

  • 4

    Στη συνέχεια πάρε τα παναρισμένα κουνουπίδια και βάλτα σε ένα ταψί που έχεις βουτυρώσει ελαφρώς.

  • 5

    Ψήσε για 15 λεπτά, προσέχοντας μην καούν.

  • 6

    Ενώ τα ψήνεις, ανακάτεψε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και την καυτερή σάλτσα.

  • 7

    Όταν τα κουνουπίδια γίνουν, βγάλε από το φούρνο και ρίξε τα μέσα στο ζεστό μείγμα σάλτσας.

  • 8

    Βάλε ξανά τα κουνουπίδια πίσω στο ταψί και ψήσε για ακόμα 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

  • 9

    Πριν τα σερβίρεις, άφησέ τα να κυρώσουν 15 λεπτά.

  • Συνδυάζονται υπέροχα με σος γιαουρτιού!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...