TLife | The female side of life

Μαρεγκάκια με σοκολάτα και φουντούκια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρέγκα με επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι!
Θερμίδες: 135


 

Εύκολη 4+μερίδες

Συστατικά

  • 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C.

  • 2

    Χτύπησε τα ασπράδια αυγού με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός.

  • 3

    Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι και ανακάτεψε πολύ καλά.

  • 4

    Σταδιακά πρόσθεσε τη ζάχαρη, από 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και ανακάτευε.

  • 5

    Πρόσθεσε και τη βανίλια και χτύπησε για 1 λεπτό.

  • 6

    Χώρισε τη ζύμη σε 24 μπάλες και βάλτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

  • 7

    Ψήσε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (οι μαρέγκες δεν πρέπει να κολλάνε στα δάχτυλα).

  • 8

    Κλείσε τον φούρνο και άσε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.

  • 9

    Αφαίρεσε προσεκτικά από το χαρτί.

  • 10

    Λιώσε τη σοκολάτα σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.

  • 11

    Βούτηξε τη μία πλευρά της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...