TLife | The female side of life

Πατάτες με θυμάρι και δενδρολίβανο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δώσε στις πατάτες σου άρωμα φρεσκάδας με το θυμάρι και το δεντρολίβανο!
Θερμίδες: 272

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1½ κιλό μικρές πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια θυμάρι λεμονιών
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύσμα λεμονιού
  • 600 ml ζωμό κοτόπουλου/λαχανικών χωρίς λιπαρά

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε το πάνω και κάτω μέρος της κάθε πατάτας, έτσι ώστε να είναι σε επίπεδη θέση και στις δύο πλευρές.

  • 2

    Τηγάνισε τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα, για 10-15 λεπτά.

  • 3

    Πρόσθεσε το σκόρδο, το θυμάρι,το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και το ξύσμα, και ρίξε αρκετό από τον ζωμό για να καλύψει τις πατάτες μέχρι τη μέση.

  • 4

    Σιγόβρασε για 20-30 λεπτά, και στη συνέχεια γύρισε τις πατάτες και μαγείρεψε από την άλλη πλευρά για ακόμη 20-30 λεπτά, προσθέτοντας ζωμό όταν εξατμίζεται.

  • 5

    Συνέχισε να μαγειρεύεις μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...