TLife | The female side of life

Pizza με ντομάτα, μπέικον και ρόκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Κλασική, αγαπημένη και πάντα νόστιμη. Τώρα και light για να απολαμβάνεις χωρίς ενοχές.
Θερμίδες: 300

Εύκολη 40 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 φλιτζάνια ντομάτες κομμένες στη μέση και κατά μήκος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο κίτρινο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα χωρίς αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί μοτσαρέλα χωρίς λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ξίδι από λευκό κρασί

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • 2

    Ψέκασε τη ζύμη με σπρέι μαγειρικής και βάλε την σε ένα μπολ να σταθεί για 15 λεπτά.

  • 3

    Ψήσε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό.

  • 4

    Κόψε το μπέικον σε κομμάτια και πρόσθεσε στο τηγάνι τις ντομάτες και το πιπέρι και μαγείρεψε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

  • 5

    Ψέκασε ένα ταψί με καλαμποκάλευρο.

  • 6

    Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος που έχεις απλώσει σε ένα στρογγυλό ταψί.

  • 7

    Άπλωσε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας κενό προς τις άκρες.

  • 8

    Πρόσθεσε τη ντομάτα και το μπέικον και μετά το τυρί.

  • 9

    Ψήσε στους 200 βαθμούς για 17 λεπτά μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή.

  • 10

    Πρόσθεσε τη ρόκα και τα υπόλοιπα συστατικά και η πίτσα είναι έτοιμη.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...