TLife | The female side of life

Ραβιόλια με αυγό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τώρα στο σπίτι!
Θερμίδες: 293

Δύσκολη 2 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • Περίπου 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 ολόκληρα αυγά, συν 6 κρόκους αυγών και 1 ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια φύλλα σέσκουλα
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα light
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/8-1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/4 - 1/2 κουτ. σπόροι παπαρούνας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μίξερ με το εργαλείο για ζύμες, ανακάτεψε το αλεύρι με τι αλάτι και πρόσθεσε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.

  • 2

    Ράντισε με ελαιόλαδο και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.

  • 3

    Ρίξε λίγο αλεύρι σε ένα πάγκο, και δούλεψε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και ομοιογενής.

  • 4

    Τύλιξέ την με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησέ την στο ψυγείο για μισή ώρα.

  • 5

    Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ρίξε μέσα τα σέσκουλα.

  • 6

    Μαγείρεψε μέχρι να βράσουν για 3 λεπτά.

  • 7

    Αφαίρεσε με μία κουτάλα και στύψε τα καλά να μην έχουν καθόλου νερό.

  • 8

    Ψιλόκοψέ τα και ανακάτεψε τα με το γάλα, 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/4 κουτ. αλάτι και πιπέρι.

  • 9

    Άφησέ τα στην άκρη.

  • 10

    Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και πασπάλισε με αλεύρι.

  • 11

    Σχημάτισε ένα ορθογώνιο και πέρνα το από το μηχάνημα των ζυμαρικών 2-3 φορές χρησιμοποιώντας τα χέρια σου για να κρατάς το λεπτό στρώμα που προκύπτει.

  • 12

    Η ζύμη πρέπει να έχει το πάχος ενός φύλλου χαρτιού.

  • 13

    Ρίξε στον πάγκο αλεύρι και τοποθέτησε το λεπτό φύλλο της ζύμης.

  • 14

    Με ένα πινέλο άλειψε την επιφάνεια με τον 1 κρόκο και τοποθέτησε σε απόσταση μεταξύ τους αλλά στη σειρά μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση.

  • 15

    Δίπλωσε τη ζύμη στα δύο και πάτα ώστε να κολλήσει καλά.

  • 16

    Με τα δάχτυλα, πάτα καλά και την περιοχή ανάμεσα στη γέμιση.

  • 17

    Με ένα κόπτη για ζυμαρικά, κόψε σε τετράγωνα σχήματα και τοποθέτησε σε έναν αλευρωμένο δίσκο.

  • 18

    Βεβαιώσου πως οι άκρες είναι καλά κολλημένες μεταξύ τους.

  • 19

    Βράσε αρκετό νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

  • 20

    Προσεκτικά τοποθέτησε τα ραβιόλια, περίπου 3-4 κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Βράσε για 2-3 λεπτά και χρησιμοποιώντας μία σουρωτή κουτάλα, αφαίρεσε από την κατσαρόλα. Τοποθέτησε σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και κάλυψε με αλουμινόχαρτο μέχρι να βράσουν και τα υπόλοιπα.

  • 21

    Πασπάλισε με σπόρους παπαρούνας και υπόλοιπη παρμεζάνα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...