TLife | The female side of life

Ριζότο με μανιτάρια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα καταπληκτικό ριζότο με μανιτάρια και σχοινόπρασο που αγαπά τη δίαιτά σου και δεν σε γεμίζει με περιττές θερμίδες!
Θερμίδες: 255

Εύκολη 35 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
  • 25g μανιτάρια πορτσίνι
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κάλυψε το ρύζι με κρύο νερό και βούτηξε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 100 ml βραστό νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για 20 λεπτά.

  • 2

    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.

  • 3

    Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά.

  • 4

    Στράγγιξε το ρύζι και πρόσθεσέ το μαζί με το κρασί.

  • 5

    Σιγόβρασε μέχρι σχεδόν όλο τα υγρό να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.

  • 6

    Στράγγιξε τα μανιτάρια πορτσίνι, πρόσθεσέ τα στο τηγάνι μαζί με το ζωμό λαχανικών.

  • 7

    Ανακάτεψε, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά και σιγόβρασε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί περίπου 20 λεπτά συνολικά.

  • 8

    Ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπέρωσε.

  • 9

    Σέρβιρε το ριζότο σε πιάτα και πασπάλισε πάνω με σχοινόπρασο και τυρί (αν θες).


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...