TLife | The female side of life

Τάρτα αυγού με κινόα και θυμάρι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια απολαυστική τάρτα με αυγό, μυρωδικά και με θρεπτική κινόα. Για σένα που προσέχεις τη γραμμή σου!
θερμίδες: 247

Μέτρια 1+ ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι άψητη κινόα
  • 8 αυγά
  • 1 1/4 φλυτζάνι άπαχο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια συσκευασία σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C.

  • 2

    Λάδωσε ένα μεσαίο ταψί με το βούτυρο και άφησέ το στην άκρη.

  • 3

    Βάλε την κοινόα σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνε με κρύο νερό και μετά στράγγιξε.

  • 4

    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά μαζί με το γάλα, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και την κινόα.

  • 5

    Ανακάτεψε και το σπανάκι και ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί.

  • 6

    Κάλυψε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ανακίνησε το ταψί απαλά προς όλες τις πλευρές για να απλωθεί η κινόα σε μία στρώση.

  • 7

    Ψήσε μέχρι να πήξει για 45 λεπτά περίπου.

  • 8

    Αφαίρεσε από το αλουμινόχαρτο και πασπάλισε την κορυφή ομοιόμορφα με το τυρί.

  • 9

    Ξαναβάλτο στο φούρνο και ψήσε χωρίς να το σκεπάσεις μέχρι να γίνει το τυρί τραγανό για 10-15 λεπτά ακόμα.

  • 10

    Όταν είναι έτοιμο, αφαίρεσε από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει και μετά κόψτο σε κομμάτια.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...